DBI Certification UK nyhedsbrev juni 2021

DBI Certification UK nyhedsbrev juni 2021

03.06.21 - Som tidligere informeret har DBI Certification åbnet et datterselskab i Cloucestershire i England.

Udgivet 03.06.21

Som tidligere informeret har DBI Certification åbnet et datterselskab i Cloucestershire i England. Status lige her og nu er, at vi venter på evalueringen fra UKAS og den endelige godkendelse fra de engelske myndigheder for at blive akkrediteret som godkendt organ til UKCA certificeringer, så vi kan hjælpe vores kunder med at blive klar til at markedsføre deres produkter i Storbritannien (England, Wales og Skotland) efter 1. januar 2022.

UKAS - The United Kingdom Accreditation Service - er Storbritanniens officielle akkrediteringsorgan, som akkrediterer organisationer, der leverer serviceydelser som eksempelvis certificeringer, prøvninger, inspektioner og kalibreringer. Det skal nævnes, at UKAS stadig er medlem af European co-operation for Accreditation (EA)

Vi har et tæt samarbejde med UKAS, og i øjeblikket er de ved at evaluere DBI Certification’s godkendte kvalitetsstyringssystem. Vores system, som følger European co-operation for Accreditation standarder, har været akkrediteret af DANAK i 15 år, og DBI Certification UK anvender det samme system for at opnå akkreditering hos UKAS i Storbritannien.

DBI Certification UK forventer at opnå en formel UKAS akkreditering i august, og derefter vil vi være i stand til at certificere produkter og tilhørende kvalitetsstyringsprocesser, så de kan opnå den krævede UKCA-mærkning.
Der vil være en dedikeret medarbejder hos DBI Certification UK, og vi lancerer en ny lokal hjemmeside med relevant indhold, men såfremt du allerede nu har spørgsmål eller har behov for mere detaljeret information omkring den nødvendige UKCA-certificering, er vi klar til at hjælpe.

Vi understreger, at ifølge de engelske myndigheders vejledning til producenter af produkter, der er godkendt af DBI Certification, kræves det ikke, at man er UKCA godkendt før 1. januar 2022. Vejledningen er endvidere meget klar omkring den situation, at hvis producentens produkt behøver en tredjepartsgodkendelse, og er den udført af et EU-bemyndiget organ, vil man fortsat kunne benytte CE-mærket til udgangen af 2021.

DBI Certification er klar til at modtage din ansøgning med henblik på at starte UKCA-processen. Har du spørgsmål, eller har du behov for at få hjælp til ansøgningen, er du velkommen til at kontakte Merete Poulsen eller Thomas Wilson.

VILKÅR FOR BRUG AF DBI CERTIFICATION A/S WEBSITE

Copyright© Alt materiale på DBI Certification A/S webside er beskyttet ifølge loven om ophavsret. Er du i tvivl om, hvordan du må anvende vores materiale, er du velkommen til at kontakte os på info@dbicertification.dk.