DBI Certification åbner kontor i UK

DBI Certification åbner kontor i UK

27.01.21 - DBI Certification har åbnet kontor i England i Gloucestershire.

Udgivet: 27.01.21

DBI Certification har åbnet kontor i England i Gloucestershire.


DBI Certification UK har en dedikeret repræsentant, og vi vil samtidig lancere en ny DBI Certification UK website. Vi planlægger med fuld kraft åbningen i UK, men hvis du allerede nu har spørgsmål eller har brug for detaljerede oplysninger om fremtidig certificering på det britiske marked, er vi klar til at rådgive dig.


Vi kan oplyse, at vi forventer at blive godkendt UKCA certificeringsinstitut snarest, så vi i god tid kan hjælpe vores kunder med at blive klar til at markedsføre produkter på det engelske marked.


En af de vigtigste informationer i den engelske regerings vejledning til producenter af produkter, der er godkendt af DBI Certificering, er, at det ikke kræves, at man er UKCA godkendt fra dag et, men fortsat kan benytte CE-godkendelsen i Storbritannien (England, Wales og Skotland) til 31. december 2021. Vejledningen er meget klar omkring den situation, at hvis virksomhedens produkt behøver en tredieparts godkendelse og den er udført af et EU bemyndiget organ med adresse i EU, vil man fortsat kunne benytte CE-mærket til udgangen af 2021.


Det er vigtigt at understrege, at virksomheden bør planlægge med henblik på at kunne implementere de nye UK certificeringsstandarder fuldt ud så hurtigt som muligt efter januar 2021. De nye UK certificeringsstandarder er meget lig EUs certificeringsstandarder, og DBI Certification UK vil derfor acceptere allerede DBI Certification godkendte produkter, som er testet indenfor EUs test program.


Ved at tilgå de to links nedenfor får man direkte adgang til vedledninger fra UK government’s Department for Business, Energy & Industrial Strategy. Denne vejledning giver nyttig information om, hvem der behøver UKCA mærkning fra 1. januar 2021, og vi vil med glæde rådgive omkring de mange komplekse problemstillinger for at imødekomme eventuelle usikkerheder.Det fremgår af disse vejledninger, at såfremt virksomheden ønsker at markedsføre produkter på UK markedet, fra 1. januar 2021, erstatter UKCA mærket CE mærket for de fleste produkter. CE mærket vil blive accepteret i UK til 1. januar 2022 for de fleste produkter. Virksomheden skal senest være klar til at benytte UKCA mærket fra 1. januar 2022, omend vi anbefaler, at man planlægger efter at kunne benytte UKCA mærket hurtigst muligt.


En anden vigtig lærdom er for virksomheder uden for UK, idet Storbritannien vil ikke anerkende autoriserede repræsentanter og ansvarlige personer, der er baseret i EU. Såfremt virksomheden har behov for eller vælger at benytte en autoriseret operatør eller en ansvarlig person, skal de være baseret i UK for at kunne markedsføre produkter på markedet i Storbritannien.


Hvis du ønsker mere information om DBI Certification UK og yderligere opdateringer om UKCA lovgivningen, kan du blive tilføjet vores mailing liste ved at kontakte:


VILKÅR FOR BRUG AF DBI CERTIFICATION A/S WEBSITE

Copyright© Alt materiale på DBI Certification A/S webside er beskyttet ifølge loven om ophavsret. Er du i tvivl om, hvordan du må anvende vores materiale, er du velkommen til at kontakte os på info@dbicertification.dk.