Nye EU-regler for prøvning og certificering af branddøre

Harmonisering af den europæiske produktstandard for branddøre blev endelig vedtaget og offentliggjort 10. juli 2015.

Den nye dørstandard (EN16034) er trådt i kraft 1. november 2016; dvs. her kan CE-mærkning starte. Der er dog lavet en overgangsperiode på 3 år således, at der først efter 1. november 2019 ikke længere må sælges ikke-CE-mærkede branddøre i EU. I første omgang gælder den som hovedregel for udvendige døre efter EN1435-1 og garagedøre og industrielle porte efter EN13241. Inderdøre er endnu ikke omfattet af den nye produktstandard.

Den nye produktstandard har betydning for dig som dørproducent, da du skal sikre dig, at jeres branddøre er CE-mærket efter den nye EU-standard.

Vi har samlet lidt information til dig, som kan hjælpe dig til at forstå implikationerne samt beskrevet, hvad du bør/skal gøre for fortsat at kunne afsætte branddøre på såvel det danske, nordiske som europæiske marked. Jo hurtigere du kommer i gang, desto hurtigere vil du kunne tilbyde konkurrencedygtige produkter.
Læs mere

VILKÅR FOR BRUG AF DBI CERTIFICATIONS WEBSITE

Copyright© Alt materiale på DBI's webside er beskyttet ifølge loven om ophavsret. Er du i tvivl om, hvordan du må anvende vores materiale, er du velkommen til at kontakte os på info@dbicertification.dk.
Vimeo LinkedIn